Skip to main content
Educație Medicală și Prevenție

Sanii se pot remodela si fara implanturi mamare

By 15 septembrie 2018septembrie 14th, 2023No Comments

Sanii sunt simbolul cel mai vizibil al feminitatii. Atunci cand acestia sunt rotunzi si frumos conturati, femeia se simte atractiva, increzatoare si seducatoare. Pe de alta parte, femeia este afectata psihic atunci cand sanii ei, odata fermi si elastici, ajung sa isi piarda proportiile ca urmare a efectelor generate de varsta, gravitatie, sarcina, alaptare sau fluctuatii in greutate. In astfel de situatii, silueta isi poate recapata aspectul tineresc prin chirurgia de remodelare a sanilor fara implant mamar. Aceasta operatie, cunoscuta si sub numele de lifting mamar, mamopexie sau mastopexie, are ca scop infrumusetarea bustului feminin prin conturarea si ridicarea sanilor cazuti.

Care sunt avantajele remodelarii sanilor?

Liftingul sanilor se adreseaza femeilor carora „lasarea sanilor” (mastoptoza) le produce un impact negativ asupra psihicului. Astfel de situatii pot fi corectate doar chirurgical, neexistand alternativa exercitiilor fizice sau a unui alt tratament medical sau „alternativ”. Obiectivele principale pe care le urmarim cu o interventie de remodelare a sanilor sunt:

 • Proportionarea conturului si simetriei sanilor
 • Redimensionarea si repozitionarea areolelor
 • Redarea fermitatii tesuturilor ramase
 • Eliminarea pielii in exces
 • Reducerea dependentei de sutien
 • Recapatarea starii de bine fizice si psihice

Interventia face schimbari majore din punct de vedere estetic, dar nu va mari dimensiunea sanilor. Femeile care, pe langa pierderea fermitatii sanilor, sunt afectate si de o scadere semnificativa in volum a acestora, pot opta pentru lifting mamar cu augmentare (implant), pentru a-si capata forma si marimea dorita a bustului.

Cui se adreseaza remodelarea sanilor?

De obicei, liftingul functioneaza cel mai bine pentru acele femei cu sanii mici, „cazuti”. Aceasta nu inseamna ca nu va functiona si in cazul unui volum mai mare al sanilor, doar ca sanii nu foarte mari par sa aiba cel mai mult de beneficiat de pe urma operatiei. Acestia din urma beneficiaza de efectele operatiei pe o perioada mai lunga decat sanii de proportii foarte „generoase”.

Candidatii buni pentru operatia de remodelare a sanilor includ de obicei persoanele care se confrunta cu una sau mai multe dintre urmatoarele probleme:

 • „Atarnarea” tesutului mamar
 • Excesul de piele de pe piept
 • Pierderea volumului mamar
 • Areole descendente si / sau orientate in jos
 • Areole disproportionat de mari

Criteriile suplimentare includ sanatatea fizica si psihica buna, nefumatoare (sau oprirea fumatului inainte de interventia chirurgicala, in mod ideal fara intentie de reluare) si asteptari realiste pentru rezultatul procedurii. In Centrul Medical Provita, in timpul consultatiei, dl. dr. Adrian Rebosapca va parcurge toate aceste detalii, pentru a se asigura ca operatia de ridicare a sanilor este potrivita in situatia dumneavoastra.

Cat dureaza efectele remodelarii sanilor?

Sanii remodelati isi vor pastra forma imbunatatita timp de multi ani. Complicatiile sunt foarte rare si mii de femei care au aceasta interventie chirurgicala nu experimenteaza nicio problema. Situatia poate fi afectata negativ de sarcini si variatii mari de greutate corporala, dar cu monitorizarea permanenta a medicului, efectele neplacute pot fi minime.

… in final l-am intrebat pe dl. dr. Adrian Rebosapca, Medic primar Chirurgie plastica si reconstructiva. Doctor in Stiinte Medicale..

Care este sfatul pe care il dati tuturor femeilor ce doresc remodelarea sanilor?

„Nu doar femeilor care solicita remodelarea sanilor, ci tuturor pacientilor mei care apeleaza la chirurgia estetica le spun ca succesul interventiei consta in trei factori. Unul este clinica, dotarile si materialele de care dispunem. Care aici la Provita sunt de top la nivel mondial astazi. Apoi, fara falsa modestie, mai ales in cazul acestei interventii de remodelare mamara fara implant, conteaza experienta chirurgului, o buna comunicare a pacientei cu acesta si estimarea corecta a rezultatului. Putem face estimari prin simularea reala a rezultatului final, pacienta vede cum va arata dupa operatie pe corpul ei si nu intr-o poza ajustata pe calculator, iar atunci ia o decizie informata.

Si, nu ultimul rand, in orice interventie plastica, la fel de important este pacientul. Acesta trebuie sa isi doreasca schimbarea, sa fie „disciplinat” si sa asculte sfaturile medicului, atat in perioada chirurgicala, cat mai ales in cea de recuperare. Astfel, rezultatele pe termen lung, nu doar imediat, vor fi exact asa cum ni le dorim.”