Skip to main content

Medicină de familie în București

Ai un plus de beneficii când medicul tău de familie este parte dintr-o echipă mai mare!

Ce este Medicina de Familie și care este rolul medicului de familie?

Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos a dat o nouă dimensiune specialității MEDICINA DE FAMILIE și, în acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului de familie. De aceea astăzi este la fel de importantă o bună alegere a medicului tău de familie, pe cât este alegerea unui medic specialist în condiții de boală. Pentru că odată ales, medicul de familie devine mentorul și strategul sănătății tale.

Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională, valoare a oricărei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală.

Medicii de familie sunt medici specialişti educaţi în conformitate cu caracteristicile disciplinei. Ei sunt medici personali, în principal responsabili pentru asigurarea de îngrijiri continue şi comprehensive oricărei persoane care necesită asistenţă medicală, fără deosebire de vârstă, sex şi boală. Ei îngrijesc persoana în contextul familial, comunitar şi cultural al acesteia, respectând autonomia pacienţilor lor. Medicii de familie au responsabilitate profesională faţă de comunitate. În procesul de management al bolii, ei integrează factori fizici, psihologici, sociali, culturali şi existenţiali, folosind cunoştinţele şi încrederea născute din contactele repetate.

Medicii de familie îşi exercită rolul profesional promovând sănătatea, prevenind îmbolnăvirea şi furnizând tratament curativ sau paliativ. Acest lucru se întâmplă fie direct, fie prin intermediul altor servicii, potrivit nevoilor de sănătate şi resurselor disponibile în comunitatea pe care o servesc, asistând pacienţii în accesarea acestor servicii. Ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru dezvoltarea şi menţinerea abilităţilor lor, a echilibrului şi a valorilor personale pentru o asistenţă medicală efectivă şi sigură.

Ce face un medic de familie pentru sănătatea ta

În primul rând medicul de familie asigură asistență medicală și socială tuturor pacienților indiferent de vârstă, sex sau patologie și reprezintă legătura dintre comunitate și sistemul național de sănătate. Medicul de familie abordează pacientul atât în condiții de sănătate, cât și în condiții de boală; are rolul de a supraveghea și menține starea optimă de sănătate și de a promova un stil de viață sănătos, de a depista o boală cronică în faza incipientă și de a preveni și trata complicațiile unei afecțiuni.

Medicul de famile devine la nevoie un ,,manager de caz”, un coordonator medical pentru pacient – știe tot istoricul său medical și îl poate ghida către cele mai bune soluții de tratament, în funcție de recomandarea specialiștilor și de situația sa specifică, dar și de preferințele sale. Este vital pentru pacient să existe o persoană care să integreze toate informațiile medicale transmise de specialiști, să le traducă pe limba sa, să îi explice variantele și să îi ofere un sfat avizat și obiectiv cu privire la cea mai bună metodă de tratament.

De ce să alegi medicul de familie de la NORD - Grupul Medical Provita

  • Medicul este parte dintr-o structură medicală complexă cu multiple specialități;
  • Accesul la o gamă largă de servicii medicale, atât contra cost cât și decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate;
  • Oferă suportul unei navigări ușoare în sistemul de sănătate;
  • Păstrează un contact direct cu pacientul;
  • Ajută pacientul să-și stabilească propriile obiective de sănătate;
  • Medicul este personajul cheie în asigurarea sănătății publice;
  • Locație accesibilă.

Pașii pentru înscriere la medicul de familie NORD – Grupul Medical Provita:

  1. Solicitare programare înscriere;
  2. Prezentare la consultația în vederea înscrierii cu următoarele documente:
  • Actul de identitate;
  • Cardul Național de Asigurări de Sănătate;
  • Adeverința de asigurat (adeverință de salariat, talon de pensie, adeverință de student);
  • Cererea de înscriere/transfer – care se poate descărca aici;
  • Dosarul medical ridicat de la medicul de familie anterior (în cazul transferului de la alt medic de familie).

Formular de înscriere la medicul de familie:

Formular medicina de familie
Close Menu