
Ce este steatoza hepatică? Steatoza hepatica non alcoolică (cunoscută popular ca ficat gras) reprezintă acumularea de țesut gras la nivelul ficatului. Este una din cele mai frecvente afecțiuni gastroenterologie, la…
Ce este steatoza hepatică? Steatoza hepatica non alcoolică (cunoscută popular ca ficat gras) reprezintă acumularea de țesut gras la nivelul ficatului. Este una din cele mai frecvente afecțiuni gastroenterologie, la…
Ce este boala de reflux gastro-esofagian? Este un complex de semne și simptome determinate de refluxul conținutului alimentar si al acidului gastric din stomac către esofag și cavitatea bucală. Simptomele…
Tuberculoza este o boală infecto-contagioasă produsă de bacterii din genul Mycobacterium, cel mai frecvent incriminată fiind Mycobacterium tuberculosis, denumită și bacilul Koch. Este o boală cunoscută din antichitate, având o…
Enterocolita la copii reprezintă o problemă medicală frecventă, care poate provoca îngrijorare părinților și disconfort copiilor. Această afecțiune, caracterizată prin inflamația intestinului subțire și a colonului, poate avea diverse cauze,…
Senzația de gât uscat, iritat (odinofagia) apare atunci când gâtul este roșu, inflamat, cu discomfort moderat sau cu durere accentuată la înghițit sau la vorbit. Afecțiuni care pot da simptome…
Otita, o afecțiune foarte raspandită atât la adulți cât și la copii, reprezintă un proces inflamator al urechii, care cuprinde diferitele părți ale urechii, externă, medie sau internă. Durerile urechii….
Mamografia este o procedură medicală vitală pentru depistarea precoce a cancerului de sân, prima cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei în întreaga lume. Femeile au 1 șansă…
Infecția cu Helicobacter pylori este o bătaie de cap pentru persoanele cu afecțiuni gastrointestinale, dar tratamentul, deși pare complex, este extrem de eficient și previne evoluția spre anumite boli mult…
Astigmatismul este o tulburare a vederii care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții. Vom explora cauzele care stau la baza acestui fenomen și soluțiile disponibile pentru corectarea ochiului…
Ai auzit de tensiune oculară și glaucom și te întrebi ce legătură au cu sănătatea ochilor tăi? Află ce reprezintă aceste noțiuni, precum și simptomele, tratamentul și factorii de risc…
Durerile de umăr sunt o problemă medicală frecventă și complexă care poate afecta calitatea vieții în mod semnificativ. Cum milioane de oameni se confruntă cu acest disconfort în întreaga lume,…
Dacă te confrunți cu dureri lombare, nu ești singur. Această problemă afectează mulți oameni și este important să afli cele mai comune cauze, simptomele, investigațiile necesare pentru un diagnostic corect,…
Dacă e ziua plămânilor, ar trebui să le spunem La mulți ani! Ar trebui și cadou de aniversare sau e de ajuns un mesaj cu emoticon? Și cum arată mai…
Asocierea celor două cuvinte, cancer și plămâni, știm foarte bine că este de temut, mai ales că, plămânul afectat „nu doare” din timp, diagnosticul fiind deseori în stadii avansate ale bolii….
În fiecare an, Organizația Mondială a Sanătății marchează la 28 iulie Ziua mondiala a Hepatitei. Infecțiile hepatice pot fi rezultatul unei palete largi de viruși dintre care virușii hepatici (A,B,C,D,E)…
22 iulie este Ziua Internationala a Creierului, tema din acest an fiind sănătatea creierului și dizabilitățile. Creierul uman este o minune a naturii, alcătuit din miliarde de neuroni care ne…
Gonartroza sau artroza genunchiului este o boală degenerativă, progresivă care afectează cartilajul de la nivelul articulației genunchiului. Incidența gonartrozei crește odată cu vârsta și apare cu o frecvență mai mare…
Spital Agricultori 14.04: 8:00 – 12:00 15.04-17.04: INCHIS Clinica de Imagistică Unirii 14.04: 8:00 – 14:00 15.04–17.04: INCHIS Clinica Frunzei Clinica Docenților Clinica Alexandrina Clinica de Imagistică Agricultori Laborator de…
Turismul medical este un termen îngrozitor dacă ne gândim la adevăratul lui scop. El a fost creat pentru scopuri balneare, pentru tratamente ușoare ce nu implicau riscuri însă, în realitate,…
Leziunea ligamentului încrucișat anterior survine cel mai adesea în cursul unor activități sportive care generează forțe importante la nivelul articulației genunchiului. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de oprirea sau…
Epilepsia este o boală cunoscută încă din antichitate dar, de-a lungul istoriei, oamenii ce au suferit de aceasta maladie au purtat o importantă stigmă socială. Astfel, cu ocazia Zilei Internaționale…
”Există anumite experiențe cruciale care ne smulg din starea cotidiană orientându-ne către starea de asumare conștientă a ființei. Între aceste experiențe cruciale, moartea rămâne experiența inegalabilă: moartea este condiția care…
Spitalul Nord Agricultori 07:30 – 20:30 Clinica Nord Frunzei 08:00 – 16:00 Clinica Nord Alexandrina Închis Clinica Nord Docenților 08:00 – 15:30 Clinica de Imagistică Nord – Agricultori 08:00 –…
Laborator Cuza Vodă 23.12 – 08:00 – 16:00 26.12 – închis 27-29.12 – program normal 30.12 – 08:00 – 16:00 02.01 – închis Clinica Nord Suceava 26.12 – închis 02.01…
Definitie: Reprezinta cea mai frecventa tumora primara cerebrala (care se dezvolta din tesutul cerebral) la adulti. Este clasificata de WHO (World Healt Organisation) ca grad IV (cel mai agresiv tip…
Certificari si acreditari Certificat IQNet ISO 9001 : 2015 Medical City Blue Certificat IQNet ISO 9001 : 2015 Centrul de Diagnostic si Tratament Provita Certificat SRAC SR EN ISO 9001…
În țările dezvoltate cancerul reprezintă a doua cauză de mortalitate. Depistarea precoce a unei tumori maligne are un impact major asupra ratei de supraviețuire în cancer. Ca atare, de-a lungul…
1. Ce este nevralgia pudendală (NP)? Nevralgia pudendală este o durere cronică, superficială sau profundă, care apare la nivelul bazinului și a regiunii perineale, durere ce se agravează în general,…
1. Ce este Stimularea Magnetică Transcraniană (SMT)? În ce constă aceasta tehnică? Tehnica neinvazivă și nedureroasă, Stimularea Magnetică Transcraniană (SMT) constă în aplicarea unui câmp magnetic format din impulsuri magnetice…
Toxina botulinică – beneficii terapeutice obținute în Terapia Durerii Substanță toxică produsă de bacteria Clostridium botulinum, toxina botulinică poate fi utilizată ca medicament în tratarea durerii. În farmacologia clinică, neurotoxina…
Ketamina este o substanță psihotropă ce aparține unui grup de medicamente numite anestezice generale, utilizate pentru a induce starea de somn în cursul unei intervenții chirurgicale. Este folosită pentru uz…
Despre Dermapen Dermapen 4 este ultimul dispozitiv de frumusețe al viitorului. A fost lansat în 2018 și include o gamă largă de caracteristici noi, stabilind un nou standard global în…
“Sunt Micul Antreprenor – Investesc în sănătatea mea, investind în semenii mei!” Campanie donare sânge, Provita 26.MAI.2022 Centrul de Diagnostic și Tratament Provita va derula, în data de 26…
Beneficii pentru sănătatea donatorului: Înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge – la prima donare se stabilește GRUPA de SÂNGE; la fiecare donare…
Imagistica sănătății oaselor cu ajutorul sistemului de măsurare radiologică a densității osoase Prodigy Primo FS (tehnologie General Electric) Organismul uman are în componența sa minerale (ioni) indispensabile unei bune funcționări. Cele mai…
În conformitate cu prevederile OMS nr. 1502/2016 pentru aprobarea componenței și atribuțiilor Consiliului Etic care funcționează în cadrul spitalelor publice invităm asociațiile de pacienți conform: Invitatie asociatii pacienti București. arotaru
Centrul de Diagnostic si Tratament Provita va derula in 17 februarie 2022 la sediul Provita din Str. Frunzei nr. 26, sector 2 – Bucuresti, campania de donare de sange intitulata…
10 sedinte / 800 lei / grup de maxim 4 persoane; Cui se adreseaza kinetoterapia de grup? Program indicat tututor celor cu varsta de peste 14 ani De ce Kinetoterapie…
Astazi, 10 octombrie, este Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale. Am vrut initial sa scriu ca ‘sarbatorim’ aceasta zi dar am simtit ca nu este chiar o sarbatoare, pentru ca aceasta…
Întâlnirea 1 – Consumul de alcool O cercetare elaborată de Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, din Statele Unite, a arătat că persoanele care se supun unei intervenții chirurgicale…
Corpul uman este asimetric prin definiție. Sistemul neurologic, cel respirator, circulator și cel muscular nu sunt imagini suprapuse în oglindă. Aceste asimetrii au rol bine definit în sistem. Avem ficatul…
Acum, când situația generală este una destul de tensionată și instabilă și ne afectează emoțional pe toți, poate este momentul să conștientizăm că, fără ajutor, este dificil să facem față…
Testul Rapid Antigen este o metoda pentru detectarea ARN viral in probe din tractul respirator. CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test este un test rapid utilizat pentru detecția antigenului SARS-CoV-2…
Provita are 180 de angajaţi şi 200 de colaboratori, iar noul spital va avea în viitor 300 de angajaţi. ♦ Afacerile grupului Provita au ajuns la 51 mil. lei în…
În luna iunie copiii cu vârsta de peste 7 ani beneficiază de evaluare gratuită recuperare medicală si de o reducere de 20% la programul de recuperare individualizat, în limita locurilor…
Anual, ziua de 30 Mai este marcată ca Ziua Mondială a Sclerozei Multiple. Conform Federației Internaționale pentru Scleroza Multiplă, la nivel mondial, aproximativ 2,8 milioane de oameni sunt diagnosticați cu…
Homeopatia – metodă alternativă de tratament medical, utilizează remedii și nu medicamente în scopul de a mări capacitatea de autovindecare a organismului împotriva bolii, de a stimula sistemul imunitar al…
Afla daca organismul tau a dezvoltat anticorpi neutralizanți impotriva noului coronavirus. Anticorpii neutralizanti (anti-spike RBD) sunt cei care impiedica atasarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane. Anticorpii se leaga de zonele…