Nord – Grupul Medical Provita își continuă dezvoltarea, anunțând inaugurarea, pe 21 octombrie, în premieră pentru piața medicală românească, a SuperAge by NORD – Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate….
Așa cum bine știți, în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților că o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit că, începând din anul…
Endometrioza este o boală cronică, adesea caracterizată prin dureri menstruale, durere în timpul actului sexual și infertilitate. Cauza exactă a bolii nu este pe deplin înțeleasă, dar caracteristica principală…
Atunci când venele din scrot se măresc, apar dureri și probleme legate de fertilitate (varicocel). Este important să înțelegi ce presupune această afecțiune, cum se manifestă și care sunt…
Boala Lyme (Borelioza) este o afecțiune cauzată de bacteriile Borrelia. Oamenii contractează, de obicei, boala, prin mușcătura de căpușă care poartă deja această bacterie. Ești expus riscului de a…
O căpușă nu este asemănătoare insectelor care mușcă și apoi se îndepărtează. Atunci când o căpușă se prinde de corpul tău, se stabilește într-un loc, își înfige capul în…
Multe plante produc polen, care provoacă ochi apoși, strănut și nas înfundat pentru persoanele care au alergie la polen. Aceste simptome tipice de alergie apar sezonier sau pe tot…
Ce este o stenoză carotidiană? Boala ateromatoasă este cauza majorității leziunilor arteriale. Placa ateromatoasă constă într-o acumulare în peretele arterei de lipide (grăsimi), țesut fibros și depuneri calcaroase, ducând la…
Hipertiroidismul înseamnă că glanda ta tiroidă este prea activă. Dacă este hiperactivă, produce prea mulți hormoni tiroidieni, ceea ce face ca metabolismul corpului să funcționeze la un ritm mai…
Psoriazisul este o boală autoimună, care se caracterizează printr-o accelerare anormală a creșterii celulelor pielii, ceea ce duce la formarea de leziuni cutanate vizibile. Psoriazisul variază de la forme…
Eczema este un grup de afecțiuni medicale care provoacă inflamație în piele. Există mai multe tipuri de eczeme, iar dermatita atopică este cel mai frecvent. Deși toate formele de…
Realizarea regulată a unor analize anuale este esențială pentru a-ți menține sănătatea și a fi la curent cu starea ta de bine. Chiar dacă urmezi o dietă echilibrată și…
Hipertensiunea arterială este o afecțiune frecventă care afectează arterele corpului. Dacă ai tensiune arterială mare, sângele care împinge pereții arterelor este în mod constant prea mare. Prin urmare, inima…
Vitamina C (acidul ascorbic) este un nutrient esențial pe care corpul nostru nu îl poate produce și stoca. Se găsește în fructe, legume și suplimente și joacă un rol…
Splina joacă un rol esențial în sistemul imunitar și limfatic, contribuind la filtrarea sângelui și la producerea de celule albe, esențiale pentru combaterea infecțiilor. Cu toate acestea, splina mărită,…
Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este un nutrient esențial pentru sănătatea generală a organismului. Aceasta se găsește în mod natural în anumite alimente, în special…
Colecistita – ce este și când apare Colecistita este inflamația vezicii biliare. Vezica biliară este un organ mic, în formă de pară, situată pe partea dreaptă a abdomenului, sub ficat….
Ce este litiaza renală Litiaza renală, găsită și sub denumirea de pietre la rinichi sau calculi renali este o afecțiune în care depozite dure formate din minerale și săruri, se…
Vitamina D este un nutrient esențial care ajută la reglarea calciului și a fosforului din organism. De asemenea, joacă un rol important în menținerea structurii osoase. Există diferite forme de…
Ce este meningita. Principalele tipuri Meningita este o inflamație a celor trei membrane (meningele) care înconjoară creierul și măduva spinării. Se poate găsi și sub denumirea de meningită spinală. Meningele…
Ce este febra și de câte tipuri este ea Febra sau pirexia este atunci când temperatura corpului crește mai mult decât în mod normal. Febra în sine nu este o…
Ce este postul intermitent? Postul intermitent sau fastingul este atunci când alternezi perioadele în care mănânci și perioadele în care te abții din a mânca. Acest tip de alimentație este…
Un test de anticorpi anti-HCV este utilizat pentru a afla dacă ești infectat cu virusul hepatitei C (HCV). Când corpul tău este infectat cu un virus, produce anticorpi pentru a…
Despre Hepatita B Hepatita B este o infecție a ficatului cauzată de virusul hepatitei B (HBV). Infecția poate fi acută (scurtă și severă) sau cronică (pe termen lung). Se poate…
Care este greutatea normală pentru un adult sănătos Dacă ești interesat să ai mai multe informații despre diete de slăbit, este important să înțelegi ce înseamnă o greutate normală și…
Un examen microscopic de secreție vaginală este o modalitate de a diagnostica infecțiile vaginale bacteriane, afecțiuni comune în rândul femeilor. După procesul de recoltare a secreției vaginale, aceasta este supusă…
Înainte de a afla ce este tiroxina, este important să aducem în discuție tiroida. Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, situată în partea din față a gâtului…
Dacă te întrebi ce este urocultura, aceasta este un test de laborator care verifică dacă există bacterii, ciuperci (cum ar fi candidoza) sau alte microorganisme în urină. O analiză de…
Timpul Quick, adesea numit și timp de protrombină (PT) este un test care măsoară durata de formare a unui cheag într-o probă de sânge. Un INR (raport normalizat internațional) este…
Acidul uric este un compus chimic, produs atunci când corpul descompune alimente care conțin purine. Purinele sunt substanțe chimice care apar în mod natural în organism și în unele alimente….
Proteina C reactivă (CRP) este o proteină produsă de ficat și secretată în sânge și reprezintă, adesea, primul semn de inflamație sau infecție în organism. Concentrația acesteia crește în sânge…
Ce este osteoporoza? Osteoporoza este o boală a oaselor, care se dezvoltă atunci când densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad sau când structura și rezistența osului se modifică. Acest…
Fibrinogenul este o proteină cu un rol important în formarea cheagurilor de sânge din organism. Se produce în ficat și formează o substanță numită fibrină, principala proteină dintr-un cheag de…
Ce este toxiinfecția alimentară Toxiinfecția alimentară este o condiție patologică, cauzată de ingestia unor alimente contaminate, fie cu toxine (bacterii, fungi, plante), fie cu substanțe chimice. Este important să facem…
Clinica de chirurgie plastică și estetică medicala Soma Clinic, fondată de Dr. Nicoleta Ferariu, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, se alătură NORD-Grupul Medical Provita. Această colaborare vizează…
Durerea abdominală, denumită de multe ori „durere de stomac”, reprezintă disconfortul sau durerea care apare oriunde în zona dintre marginea inferioară a toracelui și marginea superioară a pelvisului. Durerea abdominală…
Proteinele sunt nutrienți care au un rol fundamental în funcționarea optimă a organismului. Un test care măsoară concentrația acestor proteine este important deoarece ne oferă informații privitoare la statusul nutrițional,…
Un profil lipidic analizează nivelurile de colesterol și alte grăsimi din sânge. Profilul lipidic este cunoscut și sub numele de test de colesterol și măsoară nivelurile trigliceridelor și a mai multor tipuri diferite de…
Examenul complet de urină este un test de diagnostic, utilizat pentru a depista diferite tulburări, precum infecții ale tractului urinar, afecțiuni renale sau diabet. Această analiză implică evaluarea aspectului, concentrației…
Dragi părinți, sunt dr. Sebastian Ralea, având dublă specializare chirurgicală, în chirurgie pediatrică și chirurgie generală adulți, cu competențe în chirurgia bariatrică și metabolică (a obezității). Misiunea mea, aș putea…
Hernia inghinală reprezintă exteriorizarea continutului abdominal (epiploon sau segment intestinal) printr-un defect al peretelui muscular din regiunea inghinala. Hernia inghinală poate avea două locații particulare: – hernie inghinală indirectă sau…
Hernia hiatală este o patologie care presupune slăbirea mijloacelor de fixare ale stomacului în cavitatea abdominală si lărgirea hiatusului esofagian, permițând alunecarea sau rostogolirea unei părți a corpului gastric în torace….
Durerile de genunchi. Ce se poate ascunde în spatele simptomului de durere Durerile de genunchi pot ascunde o serie de patologii variate, de la leziuni comune la afecțiuni mai complexe….
Principalele cauze pentru tusea seacă Tusea seacă, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă, poate fi generată de o diversitate de factori care afectează sistemul respirator. Identificarea cauzei este importantă…
Tuberculoza (TBC) este o boală infecto-contagioasă produsă de bacteriile din specia Mycobacterium tuberculosis (bacilul Koch). Primele cazuri cunoscute de tuberculoză datează de acum 6000 de ani, boala având actualmente o…
Ce este colonoscopia cu anestezie Colonoscopia cu anestezie este o investigație medicală care implică examinarea interiorului colonului, rectului și adesea și a porțiunii terminale a ileonului, cu ajutorul unui instrument…
Spitalul Nord Agricultori 25, 26 Decembrie – ÎNCHIS 27, 28 Decembrie 08:00-16:30 29 Decembrie – ÎNCHIS 1, 2 Ianuarie – ÎNCHIS Spitalul Nord Pipera 25, 26 Decembrie – ÎNCHIS 1,…