Skip to main content
Noutăți NORD

Mucosectomia circumferentiala interna tip Longo sau Hemoroidectomia/hemoroidopexia prin capsare (PPH – procedure for prolapse and hemoroids)

By 6 mai 2020decembrie 16th, 2021No Comments

CE ESTE MUCOSECTOMIA CIRCUMFERENTIALA INTERNA TIP LONGO?
Mucosectomia circumferentiala interna (hemoroidopexia) este o tehnica chirurgicala noua care a devenit rapid standardul in tratamentul bolii hemoroidale grd III si IV.
Prin acest procedeu nu se elimina hemoroizii propriu–zisi, ci excesul de tesut care permite prolaposul acestora.
Interventia implica excizia unui inel de mucoasa si submucoasa la aproximativ 4 cm de orificiul anal, realizand concomitent o anastomoza circumferentiala a mucoasei cu capse de titan.
Aceasta are ca rezultat, repozitionarea anatomica a plexului hemoroidal concomitent cu devascularizarea dilatatiilor hemoroidale.

AVANTAJE PROCEDURA

  • Durere postoperatorie redusa comparativ cu operatia clasica;
  • Durata de spitalizare redusa;
  • Reluarea mult mai rapida aactivitatilor uzuale;
  • Asociata, pe termen lung, cu risc de recidiva scazuta fata de procedeul clasic;
  • Nu necesita ingrijiri locale speciale (pansamente).

INDICATII
Hemoroidectomia circumferentiala este indicata ca tratament de prima intentie in gradele III si IV ale bolii hemoroidale simptomatice, in cazul pacientilor cu hemoroizi grd II simptomatici la care s-au incercat, fara succes, si alte metode terapeutice. Procedeul este indicat si in cazul prolapsului de mucoasa rectala.

CONTRAINDICATII
Contraindicatiile absolute sunt putine si sunt reprezentate de stenozele de canal anal, bolile inflamatorii intestinale (boala Crohn si rectocolita ulcerohemoragica|) sau supuratii perianale active.
Contraindicatiile relative includ distructii sfincteriene secundare unor interventii chirurgicale in antecedente.
Pacientii cu tratament anticoagulant necesita pregatire atenta inaintea procedurii.

POSTOPERATOR
Postoperator imediat, cea mai frecventa complicatie este retentia acuta de urina. Din acest motiv, intraoperator (dupa anestezie se poate monta un cateter vezical).
Chiar daca este un procedeu cu recuperare mai rapida dacat operatia clasica, acesta nu este total lipsit de dureri. Acestea apar dupa ce trece efectul anesteziei si dureaza pana la o saptamana, cu diferite grade de intensitate care variaza de la pacient la pacient. Uneori aceste dureri se pot manifesta ca o necesitate imperioasa de a avea scaun (senzatii false de scaun, repetitive), fara a se elimina ceva, sau sub forma unei senzatiei persistente de a urina. La externare, pacientul primeste o prescriptie pentru calmante care vor ajuta la amelioreaza acestor senzatii.
Sangerarile postoperatorii pot fi prezente pana la 3 saptamani de la interventie.

 

Close Menu