Skip to main content
Noutăți Nord

DARUIM SANGE – DARUIM VIATA – un altfel de team-building Provita

By 8 decembrie 2018decembrie 16th, 2021No Comments

Joi, 20 Decembrie 2018, in Strada Agricultori 82 din Bucuresti, angajatii Clinicilor si Centrului Medical Provita si-au dat intalnire cu toti cei care doresc sa le fie alaturi intr-un team-bulding putin mai “altfel”. S-au gandit ca acum, in prag de sarbatori, sa faca tot ceea ce stiu ei mai bine – si anume sa ajute la salvarea celor din jur Cum? Donand sange.

Motivul de a dona sange pare unul atat de banal: ajuta la salvarea vietilor. De fapt, se estimeaza ca la fiecare doua secunde, din fiecare zi, cineva are nevoie de sange. Deoarece sangele nu poate fi fabricat in afara corpului si are o durata de valabilitate limitata, nevoia de sange este permanenta, putand fi satisfacuta doar prin prezenta continua a unui numar suficient de donatori care sunt dispusi sa isi sacrifice o parte din timp pentru a salva vieti.

Transfuzia de sange si produse din sange ajuta pacientii care sufera de conditii medicale ce le pun in pericol viata sa traiasca mai mult timp si sa mentina o calitate superioara a vietii, venind in acelasi timp si in sprijinul procedurilor medicale si chirurgicale complexe. Spre exemplu, transfuzia are un rol esential in supravietuirea mamelor si a copiilor in timpul dezastrelor provocate de om sau naturale, stiut fiind ca sangerarea severa in timpul sarcinii, la nastere sau dupa nastere este una din cauzele majore de deces matern.

Cine are nevoie de sange? Nevoia nu se limiteaza doar la situatiile catastrofale, chiar daca unii cred ca cei pentru care se utilizeaza cantitatea cea mai mare sunt victimele accidentelor de circulatie. Realitatea este insa alta: pacientii care au nevoie de cel mai mult sange sunt cei tratati de cancer, cei aflati in operatii chirurgicale si cei care sufera de boli hematologice ereditare.

Donatorii de sange joaca, alaturi de medici, un rol vital in ingrijirea medicala a pacientilor din comunitate. Dupa unele estimari, desi circa o treime din populatie este eligibila pentru a dona sange, totusi doar 5% o si fac. Iata de ce, cu fiecare donare de sange, oferi forta, speranta si curaj pacientilor si familiilor acestora din spitalele locale. Iar gestul tau este una din contributiile importante pe care le poti aduce societatii. Nu iti dauneaza cu nimic, nu reprezinta nicio amenintare pentru metabolism, iar corpul tau poate regenera sangele donat in doar cateva zile.

Dr. Ovidiu Nicolae Palea, managerul si fondatorul Centrului Medical Provita, ne spune: “La Provita, avand in vedere specificul meseriei noastre, incercam sa fim intotdeauna alaturi de pacientii nostri, dar mai ales cand le e greu si au cel mai mult nevoie de ajutor. Suntem o echipa unita care simte la fel, ne petrecem zilele de sarbatoare impreuna si ne-am gandit sa facem anul acesta si daruri impreuna. Iar cele mai de pret daruri pe care ni le dorim cu totii sunt viata si sanatatea. Asa ca, doar cu putine zile inainte de Craciun, noi ne dam intalnire intr-un “altfel de team-bulding”. Ne vom intalni la Centrul Medical Provita sa donam sange. Si primim cu drag alaturi de noi familii, prieteni, pacienti, vecini, cunoscuti. Oricine doreste sa ofere o sansa la viata celor aflati in suferinta e asteptat sa vina la noi joi 20 Decembrie, incepand cu ora 08:00, in Str. Agricultori 82, sa doneze sange.

Impreuna cu echipa Provita, de acest Craciun DARUIM SANGE – DARUIM VIATA!


Inscrie-te si urmareste evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/2210132315664488

Citeste beneficiile oferite donatorilor de sange si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca: www.facebook.com/notes/provita/informatii-utile-pentru-potentialii-donatori-de-sange/1815289971931502/

DARUIM SANGE – DARUIM VIATA este o campanie de donare de sange organizata la Centrul Medical Provita si sustinuta de Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Bucuresti.