Luni, 24 Aprilie 2023, începând cu ora 8:30, in Strada Frunzei nr 26, din Bucuresti, angajații Nord și-au dat întâlnire cu toți cei care doresc să le fie alături pentru a dona sânge.

Cum? Donând sânge și devenind super-eroi pentru o zi!

Nord – Grupul Medical Provita, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Capitală, dorește să susțină viața, alături de prieteni, familii și oricine mai dorește să li se alăture, prin donarea de sânge. Prin acest gest, fiecare dintre noi devine un super-erou!

Din cauza lipsei donatorilor se oferă spitalelor doar aproximativ 450 de unităţi sanguine pe zi, jumătate față de necesarul zilnic de 900 de unități. Momentan nu s-a găsit un înlocuitor al sângelui, așadar donarea acestuia este esențială pentru a face față transfuziilor și elementelor sângelui necesare pentru transfuzii. Conform studiilor, România are nevoie de aproximati 500.000 de persoane care să doneze regulat sânge pentru a face față nevoilor.

Transfuzia de sânge și elemente din sânge ajută pacientii care suferă de afecțiuni ce le pun viața în pericol să traiască mai mult si să mențină o calitate superioară a vieții, venind în același timp și în sprijinul procedurilor medicale și chirurgicale complexe.

Cine are nevoie de sânge? În fiecare zi au loc o mulțime de intervenții chirurgicale care se bazează pe donarea de sânge pentru a salva viețile pacienților. De asemenea, transfuziile de sânge sunt extrem de importante în gestionarea anumitor afecțiuni precum cacer și boli hematologice sau în cazul persoanelor care au suferit accidente grave.

Împreună cu medicii, donatorii de sânge au un rol vital în creșterea speranței de viață. După unele estimări, desi circa o treime din populatie este eligibilă pentru a dona sânge, totuși doar 5% o și fac. Iată de ce, cu fiecare donare de sânge, oferi forță, speranță și curaj. Iar gestul tău este una din contribuțiile importante pe care le poti aduce societății.

Donarea de sânge este mai mult decât benefică și pentru donatori.

Studiile arată că donarea regulată de sânge reglează tensiunea arterială, iar riscul de apariție al atacului de cord scade semnificativ. De asemnea, dacă donatorul are un nivel crescut al hemoglobinei, donarea de sânge scade vâscozitatea sângelui și reduce riscul accidentului vascular cerebral. Alte beneficii pe care le poate avea donarea de sânge sunt: reducerea stresului, menține sănătatea cardiovasculară, contribuie la o stare de spirit mai bună,

Împreună cu echipa Nord putem să fim super-eroi pentru o zi!

„Donează sânge și devino super-erou!” este o campanie de donare de sânge organizată de Nord – Grupul Medical Provita și susținută de Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Bucuresti