Skip to main content
Noutăți Nord

Acupunctura in depresie

By 23 octombrie 2020decembrie 16th, 2021No Comments

Acum, cand situatia generala este una destul de tensionata si instabila si ne afecteaza emotional pe toti, poate este momentul sa constientizam ca, fara un ajutor, este dificil sa facem fata acestei incercari.Pana cand starile noastre (atat psihica, cat si fizica) nu sunt complet perturbate, putem utiliza efectele acupuncturii.

Intotdeauna drumul preventiei este mai simplu si mai scurt decat cel al tratarii anumitor probleme. Este stiut faptul ca majoritatea problemelor de sanatate fizica pornesc de la blocajele noastre psihice, emotionale.

Cand se fac simtite semne ale unui disconfort psihic (neliniste, ingrijorare excesiva, tulburari ale somnului – insomnie sau somnolenta excesiva) acupunctura este recomandata si benefica. Aceasta vine cu efectele necesare restabilirii echilibrului, de revenire la modul adecvat si adaptat de functionare, astfel incat sa putem face fata provocarilor.

Organismul nostru dispune de resursele necesare pentru a se adapata situatiilor cu care se confrunta, dar exista emotii care pot bloca accesarea lor (teama, furie etc), iar aici s-a dovedit ca acupunctura ajuta semnificativ. Exista puncte specifice pe anumite meridiane, responsabile pentru drenarea excesului de emotii si redobandirea linistii, increderii si echilibrului.

Tratamentul prin acupunctura, la care pot fi adaugate si alte elemente de terapie holistica, poate ameliora semnificativ starea generala, chiar de la primele sedinte, mai ales daca nu lasam situatia sa se accentueze si starea de neliniste si anxietate sa se instaleze.

 

Dr. Nadina Liculescu – Medic primar Recuperare Medicala