Skip to main content
Comunicate de presă

O clinică medicală din București a decis să suspende temporar activitatea în urma apariției a șase cazuri de infecție cu COVID 19

Activitatea Clinicii Provita Alexandrina din București a fost sistată în această dimineață, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente medicale generaliste au fost confirmate azi-noapte cu COVID-19. Pentru a-și proteja pacienții și personalul, conducerea clinicii nu a mai deschis centrul azi, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate. Echipa activă a centrului a fost testată în această dimineață, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV.

 

Am contactat imediat DSP-ul și așteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariția altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineață, am solicitat și o firmă specializată, agreată de Direcția de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafață a centrului. Angajații depistați nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultațiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună și sunt izolați la domiciliu. Așteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili pașii următori.

Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi și astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privința regulamentului intern”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

 

După vizita DSP-ului și după finalizarea anchetei epidemiologice, toți pacienții Clinicii Provita Alexandrina vor fi informați cu privire la măsurile de urmat.

 

Nu există niciun alt caz de infecție COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita.  Acestea funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

 

 

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat pe operații minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

 

29.09.2020