Skip to main content

Acum, când situația generală este una destul de tensionată și instabilă și ne afectează emoțional pe toți, poate este momentul să conștientizăm că, fără ajutor, este dificil să facem față acestei încercări.Până când stările noastre (atât psihică, cât și fizică) nu sunt complet perturbate, putem utiliza efectele acupuncturii.

Întotdeauna drumul prevenției este mai simplu și mai scurt decât cel al tratării anumitor probleme. Este știut faptul că majoritatea problemelor de sănătate fizică pornesc de la blocajele noastre psihice, emoționale.

Când se fac simțite semne ale unui disconfort psihic (neliniște, îngrijorare excesivă, tulburări ale somnului – insomnie sau somnolență excesivă) acupunctura este recomandată și benefică. Aceasta vine cu efectele necesare restabilirii echilibrului, de revenire la modul adecvat și adaptat de funcționare, astfel încât să putem face față provocărilor.

Organismul nostru dispune de resursele necesare pentru a se adapta situațiilor cu care se confruntă, dar există emoții care pot bloca accesarea lor (teamă, furie etc), iar aici s-a dovedit că acupunctura ajută semnificativ. Există puncte specifice pe anumite meridiane, responsabile pentru drenarea excesului de emoții și redobândirea liniștii, încrederii și echilibrului.

Tratamentul prin acupunctură, la care pot fi adăugate și alte elemente de terapie holistică, poate ameliora semnificativ starea generală, chiar de la primele ședințe, mai ales dacă nu lăsăm situația să se accentueze și starea de neliniște și anxietate să se instaleze.

 

Dr. Nadina Liculescu – Medic primar Recuperare Medicală