Skip to main content
Noutăți NORD

Ziua Internațională a Copilului la Provita se transformă în Luna Copilului!

By 31 mai 2021decembrie 16th, 2021No Comments

În luna iunie copiii cu vârsta de peste 7 ani beneficiază de evaluare gratuită recuperare medicală si de o reducere de 20% la programul de recuperare individualizat, în limita locurilor disponibile. Programări la tel. 0762 571 654.

 

Ziua Internațională a Copilului la Provita se transformă in Luna Copilului!

Toată lumea știe seminficația zilei de 1 iunie – este Ziua Copilului!

Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor, la Congresul organizat in 22 noiembrie 1949 la Moscova, a stabilit ca ziua de 1 iunie sa fie recunoscuta si serbata international prin activități dedicate copiilor, atât în școli și grădinițe, cât și în spații publice. Astfel, incepand din 1950, Romania declara Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor serbată la acea dată ca fiind Ziua Copilului. La nivel internațional, se alătură alte 46 de state care dedică această zi copiilor, atrăgând public atenția asupra problemelor cu care aceștia se confruntă dar și arătând totodată rolului important pe care îl dețin în familie și societate. Din 2017, această zi specială este considerată sărbatoare legală în România.

Ziua de 1 Iunie ne da prilejul sa îi sărbătorim pe copii, sărbătorim inocența, puritatea dar și spiritul ludic.

Toți parinții își doresc tot ce este mai bun pentru copilul lor! Si ce poate fi mai important decât sănătatea copilului? Ultimul an a fost marcat de noi provocari – pandemia si un stil de viata diferit, nefamiliar noua, dar care a impactat întreaga lume. Deși lucrurile par ca se vor întoarce la normal, trebuie să avem în vedere cum au fost afectați oamenii în această perioadă, cum lumea a fost fortață să rămână acasă, să se adapteze la un nou mod de conviețuire ce a schimbat comportamental ființa umană dar și societatea.

Principala problemă ramâne însă LIPSA de MIȘCARE.

MIȘCAREA este VITALĂ pentru dezvoltarea copiilor mici. Lipsa mișcării poate împiedica dezvoltarea sănătoasă. Mișcarea conectează căile neuronale din creier, susține conștientizarea de sine și a celorlalți, prin creativitate. Prin mișcare, copiii dezvoltă

  • Inimă puternică, mușchi și oase;
  • Abilități de interacțiune socială
  • Mișcare și coordonare;
  • Capacități de gândire;
  • Stima de sine și încrederea în sine;
  • Abilități emoționale;
  • Abilități de comunicare;
  • Concentrare;
  • Abilități de mișcare fundamentală.

Acestă perioadă dificilă a determinat utilizarea tehnologiei mai mult ca oricând în detrimentul interactiunii umane. Acest aspect nu a fost benefic pentru copii, deoarece aceștia sunt mult mai predispuși la tulburări de postură – ușoare sau severe -, fiind în creștere. Pentru a asigura o dezvoltare armonioasă și pentru siguranța copilului se recomandă a fi indrumat către un control de specialitate efectuat fie de un ortoped pediatric, fie de un medic de recuperare medicală. În urma evaluării, specialistul va decide daca este nevoie de kinetoterapie sau nu. Etimologic, kinetoterapia este un tip de gimnastică medicală ce sta la baza terapiei prin mișcare. Programele de kinetoterapie sunt special concepute și țin cont de constituția pacientului, vârstă, afecțiunea pe care acesta o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor afecțiuni.

Iar noi dorim să ne bucurăm de mișcare și de clipele fericite petrecute împreună cu familia, cu prietenii. Pentru copiii noștri și copiii din noi, la multi ani frumoși și sănătoși!

 

Close Menu