Skip to main content
Noutăți NORD

Scapa de durerile de spate fara bisturiu

By 28 iunie 2018decembrie 16th, 2021No Comments

Suferi de dureri de spate?

Daca da, esti alaturi de multi altii carora durerea le-a scazut calitatea vietii. Iar atunci cand asta ti se intampla tie, meriti o recuperare eficienta si rapida prin care sa-ti recapeti viata lipsita de dureri.

Cei care sufera de dureri de spate cronice stiu ce efect devastator au acestea asupra vietii de zi cu zi. Durerea ii impiedica sa desfasoare cele mai simple activitati si face aproape imposibile exercitiile fizice sau orice alt tip de miscare. Suferinzii ajung sa duca o viata de compromis, iar pe masura ce inainteaza in varsta episoadele devin din ce in ce mai frecvente, durerea lor din ce in ce mai puternica, iar recuperarea se extinde pe o perioada din ce in ce mai lunga.

Dar nu e nici un motiv sa suferi degeaba atunci cand se poate face ceva. Foarte putini dintre suferinzi necesita o interventie chirurgicala. Pe masura ce o serie din ce in ce mai larga de tratamente nechirurgicale devin disponibile si mai accesibile, pacientii nostri ce sufera de dureri de spate, chiar si puternice, au acum sansa de a scapa de dureri fara bisturiu.

Terapia durerii amelioreaza durerile de spate

Terapia Durerii este o specialitate relativ noua, focusata pe acele patologii care nu au rezolvare organica, deci nu au tratament al cauzei – in general vorbim despre sindroame degenerative, in care ramai cu dureri pentru tot restul vietii.” afirma medicul Ovidiu Palea, Medic Primar ATI, Specialist Terapia Durerii recunoscut la nivel international, fondatorul si managerul Centrului Medical Provita. „Terapia durerii a aparut ca o necesitate de a avea o calitate buna a vietii si o integrare in societate si in viata de familie. In special, pacientii de peste 60 de ani au dureri cronice care ii fac sa fie mai putin activi, cu consecinte vizavi de viata in familie, de deprimare, de stil de viata. Daca durerea este mult diminuata, atunci pot sa fac gimnastica medicala, pot sa ma recuperez, pot sa ma reintegrez, chiar pot sa ma intorc la munca.

Aceste tip de dureri au de obicei cauze de natura degenerativa (sciatica, stenoza de canal/foramen, sacroileita, spondilartroza, tasari, fracturi) sau oncologica. In aceste situatii efectuam urmatoarele proceduri si interventii:

  • infiltratii cu steroid ghidate radiologic sau ecografic;

  • ablatii de nerv cu radiofrecventa pentru spondilartroza;

  • discectomie percutanata;

  • discectomie endoscopica;

  • foraminoplastii endoscopice;

  • endoscopii (minichirurgie laparoscopica);

  • vertebroplastii;

  • osteocool (ablatia cu radiofrecventa si cimentarea metastazelor vertebrale).

Fiziokinetoterapia

Odata ce durerile de spate nu mai sunt debilitante, terapia fizica in combinatie cu exercitiile candideaza la primul loc in ceea ce priveste eficienta remediilor nechirurgicale. Echipa de specialisti a Centrului de Fiziokinetoretapie Provita detine experienta si echipamentele necesare crearii unui program adaptat nevoilor unice ale fiecarui pacient. Prin analiza atenta, evaluare si tratament, putem reduce atat intensitatea cat si sansele de revenire a durerii, astfel incat sa te poti reintoarce cat mai rapid in activitate.

Ce nu le place oamenilor sa auda este ca tratamentul bolii si al cauzei este strict in mainile lor.” spune dr. Ovidiu Palea. „Practic, tot ce facem noi, ca medici, indiferent de specializare, este sa ne ocupam de efectul bolii. Daca am trata cauza, ar insemna strict gimnastica pe care trebuie sa o faci acasa zilnic, o gimnastica educata de catre kinetoterapeut. Deci, practic, nu fizioterapia ne ajuta, nu operatia, nu arsurile de nervi, ci pur si simplu gimnastica, modificarea posturii, a comportamentului de miscare, pentru ca asa apar deteriorarile articulare, oasele se strica pentru ca sunt prost folosite. Ori, asta tine mult de reeducare si de stil de viata.

Poti lucra cu specialistii nostri pentru a-ti ameliora durerile de spate, invatand cum sa-ti imbunatatesti flexibilitatea. Exercitiile de intindere si intarire a musculaturii alaturi de o aerobica usoara pot indeparta durerea si rigiditatea, reduce stresul si recupera libertatea de miscare. De asemenea vei afla cum sa mentii o postura corecta si cum sa ridici greutatile.

In cazul durerilor de spate, cu cat se revine mai repede in activitate, cu atat mai bine. In ziua de azi nu se mai recomanda repausul la pat pe durata catorva saptamani. Cercetarile arata ca dimpotriva, cu cat esti mai activ, cu atat durerea scade mai rapid iar perioada de recuperare se scurteaza simtitor. In cele mai multe situatii, durerile acute de spate cedeaza in cateva saptamani de tratament nechirurgical.

Close Menu