Skip to main content

De la noul-născut și până la cel mai vârstnic dintre noi, avem cu toții nevoie de medicul de familie. El ne sfătuiește încotro să ne îndreptăm în toate problemele de sănătate. Câteodată însă apelăm destul de târziu la acesta. Indiferent însă cât de devreme sau târziu o facem, medicul de familie va face tot ceea ce este posibil și profesional să restabilească echilibrul fizic și psihic al pacienților săi. Fără lucrul în echipă, medicul de familie seamănă cu omul fără o mână sau fără un picior. De aceea, în clinicile Provita, ne consultăm și lucrăm în echipe multidisciplinare.

Punerea unui diagnostic este piatra de încercare a unui medic de familie bun, mai ales la pacienții care sunt, în aparență, sănătoși. Pentru un diagnostic corect, clinica și investigațiile ajutătoare trimit medicul de familie la decizia exactă pentru pacienții săi. Când suspiciunea unui diagnostic e o necunoscută pentru medicul de familie, ecografia, la care recurge ca metodă de diagnostic, sigură, neinvazivă și nedureroasă, îl va conduce pe acesta la siguranța diagnosticului și, astfel, la tratarea pacientului.

Un tratament eficient pentru pacient este acela care se face în urma unui diagnostic corect. 

Armele medicului de familie pentru apărarea sănătății sau tratarea corespunzătoare a bolii sunt examenul clinic și investigația necostisitoare de tip ecografic. Fie că se adresează abdomenului, sânului, tiroidei, vaselor sau părților moi, ecografia ajută medicul de familie să-și trateze pacientul. Acest trio medic de familie – ecografie – pacient este de nezdruncinat împotriva bolilor, la orice vârstă ar veni ele.

De la prima licărire a vieții, când pot apărea și primele probleme medicalel, de obicei transmise genetic, medicul de familie este prezent pentru recunoașterea acestora. Preluând copilul din maternitate cu un bagaj inițial de sănătate, medicul de familie duce mai departe acest standard și încearcă să îl mențină cât mai ridicat. Investigația de tip ecografic îl ajută și în aceste situații de profilaxie a bolilor.

La polul opus, când viața licărește tot mai slab, medicul de familie menține tonusul pozitiv general și face tot posibilul să-și țină acești pacienți integrați în familia lor și în societate.

Cu încredere și siguranță, oricine poate apela la medicul de familie – un medic complex, care prin examinare și ecografie precisă va da un diagnostic și un tratament de elită, într-o clinică de vârf.

Așa cum puțina activitate fizică nu strică nimănui, ba chiar este vitală pentru sănătate, câteva minute de consiliere periodică la medicul de familie sunt indispensabile tuturor!

Dr.ANASTASESCU SIMONA este Medic Primar Medicină de Familie în cadrul Clinicii Provita.

Formular cerere de înscriere medic de familie