Skip to main content
Noutăți NORD

Centrul Medical Provita trateaza minim invaziv fracturile si tasarile vertebrale cauzate de osteoporoza prin Vertebroplastie si Kyphoplastie

By 24 noiembrie 2018decembrie 16th, 2021No Comments

Tratamentul osteoporozei in cazul fracturilor si tasarilor vertebrale incepe, ca aproape orice tratament, progresiv pornind de la non-invaziv. Ce facem insa atunci cand tratamentele non-invazive, cum ar fi odihna la pat sau analgezicele, sunt fie ineficiente, fie inaplicabile? Apelam la chirurgia clasica, invaziva, cu refacere grea si cu efecte secundare semnificative, sau exista o solutie intermediara de tratament, mai putin invaziva, mai usor de suportat de pacient si cu refacere mai rapida?

In Centrul de Terapia Durerii si Chirurgie Spinala Minim Invaziva Provita, se aplica cele mai noi proceduri de tratament minim invaziv existente in prezent pe plan mondial. Iar in cazul fracturilor si tasarilor vertebrale inclusiv cele cauzate de osteoporoza, acestea sunt Vertebroplastia si Kyphoplastia.

Vertebroplastia, sau augmentarea vertebrala, este o procedura medicala realizata in regim ambulatoriu pentru stabilizarea fracturilor de compresie in coloana vertebrala. Este considerata o procedura chirurgicala minim invaziva deoarece se realizeaza printr-o mica punctie pe pielea pacientului, si nu printr-o incizie deschisa. Cimentul medical acrilic este injectat in vertebrele crapate sau rupte, cel mai adesea din cauza osteoporozei sau a unei traume. Fracturile de comprimare se produc atunci cand corpul vertebral normal al coloanei vertebrale este comprimat la o inaltime mai mica. O data injectat, cimentul medical se intareste, stabilizand fracturile si sustinand astfel coloana vertebrala. Pentru persoanele cu dureri severe, debilitante, cauzate de o fractura de compresie, vertebroplastia poate ameliora durerea, creste mobilitatea si poate reduce nevoia de analgezice. La scurt timp dupa ce cimentul s-a intarit, pacientul poate merge acasa, in aceeasi zi.

Kyphoplastia este o interventie minim invaziva cu risc redus de complicatii. Este similara cu vertebroplastia, dar utilizeaza baloane speciale pentru a crea spatii in interiorul vertebrelor care sunt apoi umplute cu ciment osos. Kyphoplastia poate corecta deformarea spinarii si poate restabili inaltimea pierduta, prin faptul ca se incearca reinaltarea vertebrei colapsate.

Vertebroplastia si kyphoplastia pot fi efectuate imediat la pacientii care tratati non-invaziv cu analgezice si repaos raman cu dureri problematice, care necesita spitalizare. Aceste optiuni de tratament relativ noi, sunt suficient de inovatoare pentru a ajuta pacientii atunci cand terapiile conservatoare esueaza sau nu ofera o ameliorare adecvata a durerii.

Solicita o programare online la echipa Provita de Terapia Durerii sau telefonic la 0737.040.033.

Close Menu