Skip to main content
Noutăți NORD

BIODEX System 4 PRO – cel mai popular si avansat dinamometru robotizat din lume pentru testare obiectiva si recuperare neuro-articulara

By 13 noiembrie 2020decembrie 16th, 2021No Comments

Centrul de Recuperare Medicala Provita are in dotare doua aparate BIODEX System 4 PRO care permit evaluarea pacienților înainte, în timpul și după incheierea programului de recuperare si care, de asemenea, sunt folosite si in planul de recuperare pentru afectiuni ortopedice, neurologice sau pregatire fizica generala

Unul dintre cele mai importante atribute ale acestor aparate este capacitatea de a reda in timp real feedback vizual al exercitiilor efectuate. 
Un alt aspect important este posibilitatea de a alege intre exercitii de tip pasiv, izometric sau izokinetic in functie de cerintele programului de recuperare si starea pacientului, astfel terapeutul are la dispozitie optiuni variate pentru abordarea recuperarii.

Recuperarea cu feedback vizual este mai putin intalnita in salile de kinetoterapie, dar foarte importanta pentru implicarea activa a pacientului in procesul de recuperare. Pentru pacient acest feedback este un ghid pentru executarea exercitiilor cu forta constanta fapt care creaza un context bun pentru progres.

Inca de la prima sedinta, in functie de starea in care se prezinta, pacientii pot trece printr-o o serie de teste, primind o fisa individuala cu rezultatele obtinute. Bazandu-se pe informatiile obtinute din aceasta fisa individuala, medicul de recuperarea alaturi de terapeut organizeaza programul de recuperare personalizat si optim, adaptat afectiunii si nivelului functional al pacientului din acel moment.

Rezultatele retestarilor sunt comparate cu testarea initiala si astfel toate aceste date fac ca progresul recuperarii sa fie evaluat obiectiv. Aceste rezultate, alaturi de reevaluarea periodica a medicului de recuperare si de indicatiile terapeutului, dicteaza cursul recuperarii.

Pentru echipa de kinetoterapeuti aceste informatii sunt valoroase pentru a observa calitatea si eficienta protocolului de recuperare stabilit. In cazul in care anumiti indicatori nu cresc in timpul stabilit, ei adapteaza programul facandu-l mai eficient pentru pacient.

Centrul de Recuperare Medicala Provita este primul centru de evaluare, recuperare si antrenament din Romania care a folosit tehnologia BIODEX iar echipa de recuperare are, in acest moment, doi terapeuti certificati de catre BIODEX pentru operarea BIODEX System 4 PRO.
 

Close Menu