Skip to main content
Noutăți NORD

Acupunctura in hernia de disc

By 23 octombrie 2020septembrie 14th, 2023No Comments

Studiile effectuate in ultimii ani au confirmat eficienta terapiilor alternative in tratarea durerii lombare.

Acupunctura, una dintre aceste metode de tratament, o face cu succes, de mai bine de 2500 de ani.

Principiul care sta la baza acupuncturii se bazeaza pe restabilirea bunei functionari a energiei vitale in organism. Exista un numar de meridiane prin care circula aceasta energie si care pot fi accesate prin diferite puncte specifice, aflate de-a lungul lor.

In durerile lombare acute si cronice, actionand cu ace fine, este determinata eliberarea in organism a unor substante chimice care actioneaza la nivelul creierului, muschilor, ameliorand atat starea de spirit a pacientului, cat si starea locala, durerea (este vorba de endorfine, care induc o stare de relaxare, de bine).

Exista o buna sansa ca, daca exista o durere lombara, acupunctura sa fie o solutie. Este o metoda fara reactii adverse, nu substituie medicina alopata, dar o poate completa in mod fericit, apeland la resursele proprii ale organismului.

De regula, acupunctura functioneaza foarte bine acolo unde nu exista substrat lezional. 
Acupunctura actioneaza optim in redresarea unor functii dereglate sau poate actiona specific, pe un anumit simptom (de ex. durerea).

Cel mai eficient insa, acupunctura isi aduce contributia in prevenire bolilor. Perturbarea circulatiei energiei in meridiane, produce boli. Asadar, cu ajutorul acupuncturii ne putem mentine sanatosi, atat mental cat si fizic.

 

Dr. Nadina Liculescu – Medic primar Recuperare Medicala

Close Menu