Skip to main content
Noutăți Nord

Acupunctura in obezitate

By 23 octombrie 2020septembrie 14th, 2023No Comments

Astazi problema obezitatii este una de larg interes. Exista o preocupare majora pentru a reveni la o greutate normala, si asta din nenumarate motive, atat de ordin fizic cat si psihic. Totusi, din perspectiva acupuncturii, lucrurile stau diferit.

Sa luam exemplul senzatiei de foame ….. aceasta traduce o lipsa de energie. Organismul semnaleaza un deficit global de energie si atunci mancam sau rontaim. Nu reusim insa sa refacem necesarul de energie, pentru ca deficitul nu rezulta din lipsa de aport, ci din blocaje. Nu facem decat sa adaugam kilograme, dar nu restabilim necesarul de energie, de vitalitate.

Aici intervine acupuctura, restabilind fluxul energetic optim si eliminand blocajele. Astfel, dispare apetitul exagerat si lucrurile revin treptat la normal.
Am avut situatii in care, utilizand o combinatie de 6 puncte de acupunctura pe corp si 2 la nivelul urechii, sa obtinem o scadere ponderala de 3.2 kg in 2 saptamani, fara a impune o dieta. 

In concluzie, se poate pierde in greutate fara efort, doar cu identificarea si recunoasterea problemei si determinarea/curajul de a face un pas catre rezolvarea ei. Acupunctura este prietenul pe care poti conta.

Dr. Nadina Liculescu – Medic primar Recuperare Medicala