Skip to main content
Noutăți NORD

Chirurgia Obezitatii Provita – singurul serviciu de chirurgie bariatrica si de urmarire postoperatorie complet din Romania

By 20 noiembrie 2018decembrie 16th, 2021No Comments

Obezitatea morbida este una dintre cele mai severe forme de obezitate. In aceasta etapa va puteti simti prizonierul kilogramelor in plus si de asemenea puteti sa observati cum kilogramele se depun iar situatia scapa de sub control. Obezitatea nu mai este considerata o problema de natura cosmetica produsa de supraalimentare si lipsa controlului. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), impreuna cu celelalte entitati nationale si internationale din domeniul stiintific, au ajuns la concluzia ca obezitatea este o boala progresiva ce rezulta din combinarea mai multor factori de mediu si genetici.

Exista prejudecata conform careia operatia este o alegere usoara pentru cei fara vointa. Pentru a pierde din greutatea in exces si pentru a se mentine, oamenii care sufera de obezitate severa trebuie sa adopte un regim alimentar sanatos si sa practice exercitii fizice. FALS! Nimic mai gresit. Poate ca ati incercat numeroase diete, pastile minune si diverse metode de slabit dar rezultatul este mereu acelasi: kilogramele se intorc si cel mai frecvent se mai adauga si altele in plus. Mai multe studii efectuate in acest domeniu au demonstrat faptul ca pierderea in greutate obtinuta prin diverse terapii, regimuri alimentare, exercitii fizice sau alte programe sau produse comerciale nu poate fi sustinuta in timp de catre cei care se confrunta cu o astfel de afectiune.

Realitatea este ca indivizii care sufera de obezitate severa nu pot pierde din greutate prin dieta sau exercitii fizice. Obezitatea este o boala ce presupune costuri masive, nu numai din punct de vedere economic, ci si la nivelul indivizilor si al sistemului de sanatatate al societatii in ansamblu, afectand longevitatea si prosperitatea oamenilor. Din cauza naturii sale progresive, obezitatea presupune un tratament de lunga durata, desfasurat pe parcursul intregii vieti a pacientilor.

Membrii si expertii institutelor nationale de sanatate publica au recunoscut faptul ca pierderea in greutate si mentinerea pe termen lung, adica abilitatea individului de a ramane la o greutate ideala utilizand diverse metode, in cazul in care sufera de obezitate severa, este un demers aproape imposibil fara o interventie chirurgicala metabolica sau bariatrica. Interventiile chirurgicale bariatrice sunt foarte eficiente si ajuta pacientul sa piarda in greutate si sa se mentina pe termen lung, datorita faptului ca interventia inlatura anumiti factori care, in cazul dietelor, duc la reingrasare imediat ce regimul alimentar a fost oprit.

Interventiile chirurgicale bariatrice, fie ele de bypass gastric sau sleeve gastric, sunt menite sa schimbe anatomia tractului gastrointestinal (a stomacului si a sistemului digestiv) iar astfel de modificari vor schimba metabolismul, felul in care sunt arse caloriile si grasimile si modul in care este produsa energia. Indiferent de interventia chirurgicala aleasa impreuna cu chirurgul, este important sa retineti faptul ca este un instrument in lupta cu kilogramele. Schimbarea incepe cu pacientul si tine si de alti factori precum nutritia, exercitiile fizice si modificarea comportamentului.

Prin schimbarea anatomiei gastrointestinale, astfel de interventii chirurgicale modifica productia de hormoni din stomac, in consecinta senzatia de foame si apetitul se vor reduce si veti ajunge sa va simtiti satul mult mai rapid. Rezultatul final este acela ca nu veti mai simti nevoia de a manca atat de des in comparatie cu efectele curelor de slabit ce pot dezechilibra productia de hormoni.

Interventia chirurgicala bariatrica poate, de asemenea, sa vindece sau sa amelioreze  semnificativ afectiunile asociate precum diabetul de tip 2, tensiunea arteriala crescuta, bolile de inima, etc. Cel mai frecvent, persoanele care au optat pentru o astfel de interventie au constatat o diminuare pana la eliminare a medicatiei prescrisa pentru ameliorarea comorbiditatilor (afectiunilor asociate obezitatii).

Abordarea echipei medicale a Centrului de Chirurgia Obezitatii Provita este de a oferi, unic la noi in tara, un serviciu complet de chirurgie bariatrica si urmarire post-operatorie a pacientului, pentru ca, asa cum ne explica Dr. Victor Diaconu si dr. Sorin Velici, medici cu o experienta de peste 3000 de interventii reusite de chirurgie bariatrica, interventia chirurgicala, combinata cu un plan adecvat de tratament si monitorizare post-interventie poate fi un instrument util ce ajuta atat la pierderea in greutate, cat mai ales la o viata sanatoasa si de calitate in continuare si cresterea semnificativa a sperantei de viata.

Interventiile chirurgicale bariatrice imbunatatesc si calitatea vietii pacientului si longevitatea. Functiile fizice precum mobilitatea, respectul de sine, nivelul de socializare si relatiile sociale ale pacientului se imbunatatesc considerabil iar starile depresive si anxietatea sunt reduse si chiar inlaturate dupa o astfel de interventie. Deloc surprinzator, dupa interventia chirurgicala. pacientul isi va schimba radical stilul de viata, organismul sau va trece prin schimbari importante, iar impactul psihologic este unul considerabil intrucat se schimba si modul in care acesta se raporteaza la el si la ceilalti membri ai societatii. Pacientul devine mai increzator si isi schimba modul de viata, de gandire si felul in care se raporteaza la propria greutate.


Schimbarea incepe cu tine! Accepta provocarea. Solicita o programare


Numar de telefon dedicat pentru pacientii bariatrici: 0765.96.85.20

 

Close Menu