Skip to main content
Noutăți Nord

Dynamic Tape – benzile biomecanice folosite in recuperare si imbunatatirea formei fizice

By 13 noiembrie 2020decembrie 16th, 2021No Comments

Tapeul Biomecanic este o tehnica ajutatoare des folosita in tratamentul de recuperare. Banda, cu un design special, dispune de o elasticitate mare astfel incat poate fi aplicata pe orice tip de articulatie, indiferent de gradele de miscare ale acesteia. 

Avand un rol biomecanic si de absorbtie a fortelor, reprezinta un real pion in recuperare. Functia mecanica prin care reduce suprasolicitarea articulatiilor si controleaza functionalitatea acestora ofera sansa de a fi aplicata la orice varsta si in orice imprejurare, fie ca este vorba despre o patologie reala sau doar pentru sustinerea performantelor sportive.

Cum actioneaza banda?
Aplicata in pozitie scurtata si conceputa dupa modelul spumei de memorie, banda preia din sarcinile articulatiei/ articulatiilor, oferind o compresie puternica, de sustinere sau de rezistenta. Cu alte cuvinte, este conceputa pentru a asista orice tip de miscare, in toate planurile, redand functia normala a organismului.

De ce aplicam?
Pe langa redobandirea unei pozitii anatomice corecte, Dynamic Tape are un rol deosebit de important in influentarea durerii, putand ajunge chiar la eliminarea acesteia si permitand efectuarea unei mobilitati complete la nivelul articulatiilor.

Putem aplica singuri?
Invatarea se face in urma efectuarii unui curs de specializare, de aceea este indicat ca, pentru un rezultat sigur, aplicarea acestora sa fie facuta de catre un fizioterapeut practicant.