Skip to main content

Centrul de chirurgie orbitară

Chirurgie estetică, tratamente estetice, chirurgie reconstructivă.

Chirurgia estetică

Chirurgia estetică te poate ajuta să îți îmbunătățești aspectul și încrederea în sine, fapt pentru care este una dintre cele mai populare ramuri ale medicinei.
Tehnicile noastre de rejuvenare îți vor reda aspectul tânăr și proaspăt.

Intervenții estetice de rejuvenare facială

  • Lifting facial – cea mai personalizată intervenție estetică. Restaurează conturul natural al feței și corectează laxitatea (căderea feței), fălcuțele și benzile gâtului produse de înaintarea în vârstă. Un lifting bine făcut evită aspectul surprins, prea întins și nenatural. Lifitingul nu este o simplă întindere a pielii. Operația se face sub anestezie locală sau generală și durează 3-4 ore. Recuperarea este rapidă și vânătăile dispar în 2-3 săptămâni.
  • Blefaroplastie (liftingul pleoapelor) – procedura chirurgicală prin care se îndepărtează grăsimea – de obicei împreună cu excesul de piele şi muşchi de pe pleoapa superioară și inferioară.
  • Lifting de sprâncene – un lifting special adresat sprâncenelor, o zonă puternic influențată de gravitație și vârstă. Poate fi efectuat ca procedură singulară dar este frecvent asociat blefaroplastiei liftingului facial inferior.
  • Lipostructura facială – restaurează volumul pierdut și îmbunătățește textura și culoarea pielii utilizând propria grăsime. Intervenția se efectuează sub anestezie generală sau sedare profundă și durează aproximativ o oră. Majoritatea pacienților necesită două săptămâni pentru recuperare.

Tratamente estetice

Majoritatea pacienților nu au nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a arăta bine, pentru a se simți mai bine.

Există o gamă variată de procedee estetice non-invazive care te fac să arăți și să te simți mai bine fără să fii supus unei intervenții chirurgicale și cu timp minim de recuperare.

Tratamente estetice non-invazive

  • Botox – este procedura de primă alegere pentru tratamentul ridurilor de expresie din partea superioară a feței, riduri ce apar doar în momentul contracției musculaturii mimicii. Botoxul este injectat cu un ac foarte fin în mușchii care produc ridurile și liniile profunde (dinamice). Asta relaxează mușchii și ridurile se ameliorează. Injectat bine, Botoxul nu schimbă expresia feței. Efectul durează între 3 și 4 luni. Vânătăile sunt rare după injecțiile de Botox însă mici pișcături (ca de țânțar) sunt posibile în primele 2 zile.
  • Peeling chimic – este utilizat pentru a diminua ridurile fine de la suprafața pielii și pentru a îndepărta petele pigmentate. Este un tratament blând care înlătură stratul cel mai superficial al pielii și stimulează producția de colagen nou și sănătos. Recuperarea variază în funcție de tipul de peeling între 1 zi și 3 săptămâni.
  • Lifting de sprâncene – injecțiile cu acid hialuronic sunt unele dintre cele mai populare proceduri estetice în ziua de azi. Acidul hialuronic este un glucid (zahăr) complex care se găsește în mod natural în corp și funcționează ca un burete. El reține apa și dă volum pielii. Cu vârsta, propriul acid hialuronic este pierdut. Prin urmare, pielea își pierde volumul, ceea ce duce la subțierea buzelor și la apariția ridurilor și a cutelor feței și gâtului. Fața se transformă practic dintr-un « strugure » într-o « stafidă ». Fillerele înlocuiesc acidul hialuronic pierdut și îmbunătățesc volumul, textura și culoarea pielii.

Chirurgia Reconstructivă Oculoplastică este specializată în tratamentul tuturor afecțiunilor pleoapelor, orbitei (cavitatea ochiului) și a canalelor lacrimale.

Chirurgia pleoapei

Contracția involuntară a mușchilor din jurul ochilor. Miectomia este intervenția chirurgicală frecvent necesară în cazul pacienților care au un răspuns nesatisfăcător la injecțiile cu Botox. Este o intervenție de foarte mare finețe și precizie care poate fi efectuată doar de către un oculoplastician special pregătit. Recuperarea completă durează până la 6 luni însă spasmele dispar imediat după operație.
Salazionul este un chist produs de blocajul unei glande pe partea internă a pleoapei. Orjeletul (ulciorul) este o infecție a unei glande din zona genelor (partea anterioară a pleoapei). Ambele sunt benigne. Tratamentul este cu comprese calde însă, în lipsa unei ameliorări în 3-4 săptămâni, o incizie este necesară pentru drenarea colecției.
Ectropion - pleoapa inferioară căzută și întoarsă în afară. Poate fi corectat cu o intervenție de 15 minute sub anestezie locală. Pacientul pleacă acasă imediat după operație și două zile mai târziu își poate relua activitatea normală.
Entropion - pleoapa întoarsă înspre ochi. Genele și pleoapa se freacă pe ochi producând discomfort. O intervenție de 20 de minute sub anestezie locală poate corecta definitiv entropionul. Pacientul își poate relua activitatea normală în câteva zile.
Tumorile (cancerul) pleoapei - trebuie depistate și tratate cât mai devreme cu putință. Orice nodul nou sau ulcerat și orice aluniță care își schimbă forma sau culoarea trebuie investigată. Depistarea și tratamentul precoce poate vindeca orice formă de cancer de piele fără a lăsa cicatrici. Cancerul pielii pleoapelor poate fi devastator pentru că poate afecta vederea. După excizia tumorii, reconstrucția pleoapei afectate este obligatorie.
Retracția pleoapei - poate fi prezentă doar în pleoapa de sus, doar în pleoapa de jos sau în ambele, ducând la uscăciunea ochilor și aspectul de ochi proeminenți. Operatia este de obicei făcută sub anestezie locală și durează între 30 de minute și 1 oră. Recuperarea durează câteva săptămâni.
Reanimarea facială - redă atât funcția cât și simetria feței. În cazul paraliziei faciale, pleoapele nu mai protejează ochii, iar gura nu se mai mișcă normal când pacientul vorbește, mănâncă sau bea. Asta conduce la scăderea vederii, dificultăți cu mestecatul și asimetrie facială importantă. Intervenția se poate realiza în una sau mai multe etape.
Spasmul hemifacial - contracții involuntare care afectează doar o jumătate a feței. Injecțiile de Botox sunt singurul tratament eficient. Aceste injecții trebuie repetate la fiecare 3-4 luni.
Ptoza pleoapei - căderea pleoapei de sus care poate afecta unul sau ambii ochi. Aceasta condiție poate fi tratată la orice vârstă. Operația se efectuează sub anestezie locală sau generală și durează aproximativ 30 de minute. Recuperarea durează 2-3 săptămâni.
Trichiazisul (gene întoarse) - eliminarea definitivă a rădăcinilor genelor anormale se poate face cu un aparat special cu radiofrecvență.
Xantelasma - pete galbene pe pleoape produse de o acumulare de colesterol. Ele pot fi eliminate chirurgical sub anestezie locală. Probabilitatea ca petele să revină în următorii 10 ani este de 20%.

Chirurgia Orbitei (cavitatea ochiului)

Eviscerația este îndepărtarea chirurgicală a interiorului unui ochi cu păstrarea peretelui extern de culoare albă (sclera) și a mușchilor care mișcă ochiul. Enucleația este îndepărtarea completă a unui ochi cu perete cu tot. Ambele intervenții se efectuează sub anestezie generală și durează sub 1 oră. Un implant (bilă) este pus în interiorul (eviscerație) sau în locul (enucleație) ochiului pentru a păstra volumul. Proteza (scoica colorată de la suprafață) poate fi adaptată și purtată începând cu 6 săptămâni de la operație.
Lipostructura orbitară și grefa dermograsă sunt tehnici utilizate pentru refacerea volumului pierdut utilizând propria grăsime. Pot de asemenea fi utilizate implante artificiale. Operația durează între 30-60 min și se face sub anestezie generală.
Nici o altă fractură a feței nu este la fel de severă ca fracturile oaselor din jurul ochilor (orbitei) pentru că ele pot afecta atât aspectul fizic cât și vederea. Fracturile vechi care nu au fost niciodată tratate sau au fost incomplet reparate pot fi reparate chiar și luni sau ani mai târziu cu un bun rezultat funcțional și estetic.
Când afecţiunea progresează şi este ameninţat nervul optic şi integritatea globului ocular, se efectuează intervenţii chirurgicale care îndepărtează fragmente din pereţii orbitei pentru decompresia acesteia.
Atât cele benigne (chisturi) cât și cele maligne (cancere) pot invada orbita (cavitatea ochiului) și pleoapele. Aceste tumori trebuie tratate pentru a salva vederea și, câteodată, viața.

Lăcrimare Anormală

Pacienții care au canalele lacrimale blocate prezintă: lăcrimare excesivă, puroi în ochi, iritația ochiului și uneori o umflătură dureroasă în colțul intern al ochiului (abcesul de sac lacrimal).

Există multiple tratamente pentru adulți în funcție de zona blocată: punctoplastia, stentul (tubul) de silicon, tubul de Jones (permanent) sau dacriocistorinostomia (intervenția se efectuează prin nas cu ajutorul unui endoscop sub anestezie generală).

23 iulie 2024

DR. STOICA CRISTINA-ANDREEA

30 mai 2024

DR. ANDREESCU BOGDAN

23 aprilie 2024

DR. TODOROVIC PETAR

22 aprilie 2024

DR. BARABANCIA ROMETE SIMONA

22 aprilie 2024

DR. MIRZACU RAMONA

17 aprilie 2024

DR. FERARIU NICOLETA

12 aprilie 2024

DR. IORDACHE MADALINA

12 ianuarie 2024

DR. TURBATU MARIAN

31 octombrie 2023

DR. COBANI OLTJON

4 octombrie 2022

DR. IBĂNESCU CLARA LARISA

4 octombrie 2022

DR. PANȚURU ANDREI RADU

3 octombrie 2022

DR. CHIOARU BOGDAN LIVIU

3 octombrie 2022

DR. DRAGU ELENA

31 august 2022

DR. IORDACHE SANDRA DANIELA

DR. REBOȘAPCĂ ADRIAN

1 septembrie 2021

DR. REBOȘAPCĂ ADRIAN

DR. MARINESCU IOAN

1 septembrie 2021

DR. MARINESCU IOAN

Clinica Provita (Alexandrina)

ADRESA:
Str. Alexandrina, Nr. 20-22, Sector 1, București
TELEFON:
0769 699 092
PROGRAM:
Luni – Vineri: 07:30-21:00
Sâmbătă – Duminică: 08:00-14:00

Vrei să afli mai multe detalii despre procedurile centrului de chirurgie orbitară?

Close Menu