Skip to main content
Noutăți Nord

TESTE SEROLOGICE pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG & IgM

By 4 septembrie 2020decembrie 16th, 2021No Comments

COVID-19 (boala coronavirusului 2019) este boala care rezulta din infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Virusul se raspandeste usor de la persoana la persoana sau, eventual, de la expunerea la mediu. Dovezile sustin raspandirea de catre indivizi, atat asimptomatici cat si simptomatici. Anticorpii apar la aproximativ 1-3 saptamani dupa debutul simptomului la majoritatea pacientilor si sunt produsi atat in ​​infectia simptomatica, cat si in cea asimptomatica.

Spre deosebire de profilurile tipice de seroconversie, productia aproape simultana a IgM și IgG a fost observata la pacientii simptomatici cu SARS-CoV-2 confirmat.

Titrul anticorpului poate fi mai mare in cazul pacientilor simptomatici, desi sunt necesare date suplimentare pentru a confirma acest lucru. Testarea anticorpilor specifici SARS-CoV-2 este necesara pentru a intelege scopul infectiei, in special la populatia simptomatica.

Testele serologice sunt utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arata raspunsul imun al organismului la infecția cauzata de virus, indiferent daca pacientul a fost simptomatic sau nu. In prezent se estimeaza ca 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

Testele serologice nu sunt recomandate in prezent pentru screening-ul si diagnosticul infectiei COVID-19, deci pentru detectarea cazurilor contagioase. Acestea nu detecteaza virusul, ci pun in evidenta prezența anticorpilor IgM sau IgG impotriva virusului.

Eliberarea rezultatului

Rezultatele sunt disponibile atat online cat si cu ridicare din locatie. Buletinul de analiza se elibereaza in 48 de ore si este exclusiv in limba romana.

Preturi

  • SARS-CoV-2: detectia anticorpilor IgG: 100 lei
  • SARS-CoV-2: detectia anticorpilor IgM: 100 lei
  • Pachet IgG + IgM: 180 lei

Pregatire pacient:  testul nu necesita o pregatire prealabila.

Tehnici de recoltare: sange venos.

Metoda: ELFA.

Programare testare: programarea se face la nr. 0764.043.610 sau 021.9432.