Skip to main content

Radiologie - Imagistică

Aparatură performantă, modernă de radiologie convențională.

Radiologia Convențională în centrele medicale Nord

Examinarea radiologică (RX) este o metodă iradiantă, ce folosește raze X. Aceasta presupune obținerea unor imagini 2D ale structurilor anatomice.

Nord – Grupul Medical Provita are în dotare aparatul Multix Fusion care este conceput de Siemens pentru radiografia de rutină și poate fi adaptat cerințelor. Cu sistem analogic sau digital, este metoda de investigare radiologică de primă intenție pentru explorarea cardio-pulmonară, craniu, coloană vertebrală, aparat osteoarticular, tub digestiv cu substanță de contrast; protocoale ortospine și ortoleg.

Masa este monitorizată, cu înălțime reglabilă la valori mici pentru accesul facil al pacientului, capacitate de greutate a pacientului ridicată de până la 250 kg și acoperire a pacientului de 190 cm, fără necesitatea repoziționării.

Aparat radiologie Nord

Realizarea investigațiilor imagistice prin radiologie convențională în centrele Nord

Posibilitate de ghidaj ortopedic: ORTOLEG (imagine completa a membrelor inferioare in ortostatism) și ORTOSPINE  (imagine completa a coloanei vertebrale in ortostatism).

În ceea ce privește pregătirea pacientului, majoritatea examinărilor radiologice nu necesită o pregătire prealabilă specifică. În cazul anumitor tipuri de examinare radiologică, atunci când se utilizează substanța de contrast se recomandă ca pacienții să nu mănânce cu 4 ore înaintea investigației.

Vrei să afli mai multe detalii despre serviciile de imagistică ale centrului Nord?

Close Menu