Endocrinologie

ATENTIE - aceste mesaje sunt publice, apar automat pe websiteul nord.ro, dupa ce medicul raspunde la intrebare! Va recomandam sa nu scrieti in mesaj date cu caracter personal (ex nume, nr. telefon, adresa email). Adresa de email completata in casuta aferenta, pentru trimiterea intrebarii, nu este facuta publica, ci doar mesajul adresat medicului. Prin transmiterea mesajului dumneavoastra, va exprimati acordul pentru ca textul din mesajul dumneavoastra impreuna cu raspunsul medicului sa fie publicate pe websiteul nord.ro.


DR. BACIU IONELA FLORINA

Intrebari Endocrinologie

Intrebari si Raspunsuri:

2023-02-21 10:51:52
Buna ziua , Sunt ingrijorata din cauza unui rezultat la analiza progesteron. Recent am facut analiza progesteron, recoltata in ziua 21 de ciclu menstrual. Mi-a iesit marita fata de valorea maxima specificata de buletinul de analize. Valoarea mea a fost 19, dar intervalul era de 1.2-15.9 ng/ml in faza luteala. Ma ingrijoreaza sa nu fie vreun neoplasm ascuns din ce am citit. Poate fi din cauza aceasta? Rcent am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica, am facut un eco transvaginal care pare sa fie ok dar ma dor rau ovarele si ma simt f balonata. Ce ar trebui sa fac ? Ce investigatii/tratament ar fi indicate. Multumesc.
2023-03-03 04:13:10
DR. BACIU IONELA FLORINA
Buna ziua Valoarea nu estesemnificativ crescuta si nu cred ca e motiv de ingrijorare. In primul rand , sigur nu sunteti insarcinata? Menstrele la ce interval vin? Dr Ionela Baciu
2018-02-10 15:53:43
Buna ziua.Ma numesc Mirea Elena sunt din BUZAU,am 57 de ani .Sunt diagnosticata cu gusa multinodulara netoxica .Eu anual trebuie sa merg pentru investigatii. Functioneaza in limite normale. Doresc sa o tin sub control deoarece am mai multe probleme de sanatate din care una recenta din anul trecut : HEPATITA. CRONICA CU VHC , virus luat de la stomatologie. As dori sa stiu daca la dumneavoastra se fac investigatii gratuite daca aduc bilet de trimitere de la medicul de familie. Mentionez ca sunt pensionata medical. Multumesc! Cu respect Elena Mirea.
2018-02-11 07:59:25
DR. BACIU IONELA FLORINA
Buna ziua Evaluarea periodica a patologiei dvs tiroidiene cuprinde dozare TSH si FT4 anual si ecografie tiroda la 6 luni sua la un an , in functie de aspectul si dimensiunea nodulilor existenti. Eu personal ofer consultatii si efectuez ecografie tiroida in cadrul Centrului Provita dar doar contra cost, nu prin contract cu Casa Nationala de Asigurari. Dozarea TSH si FT4 o puteti face cu bilet de trimitere de la medicul de familie chiar in Buzau, acestea sunt deja analize de rutina in orice laborator. Va doresc sanatate !
2018-01-29 15:05:08
Buna ziua.Tot incerc sa dau de un medic endocrinolog BUN.Am hipotiroide, Osteoporoza, spondilita anchilozanta.Am multe kg in plus.Nu ma simt deloc bine.( sunt la menopauza de 8 ani) am bufeuri pielea fffff uscata stari luuungi de oboseala si vreau o evaluare corecta in prezent iau eutyrox de25 o pastila si jumatate pe zi .
2018-02-11 08:04:32
DR. BACIU IONELA FLORINA
Buna ziua Simptomatologia dvs poate fi explicata de patologia tiroidiana daca doza de subtitutie de Euthyrox pe care o luati nu este suficienta (mai ales oboseala si tegumentele uscate). Frecvent insa cauza obezitatii nu este hipotirodismul. Trebuie sa fiti evaluata de catre un endocrinolog (atat pentru patologia tirodiana cat si pentru osteoporoza si tulburararile neurovegetative pe care le descrieti) in paralel cu monitorizarea periodica reumatologica pe care banuiesc ca o faceti. Va doresc sanatate!
2017-02-15 11:28:11
Buna ziua doamna doctor.Ma numesc tudor viorica si doresc sa va zic ca m-am inbolnavit in 2010 de glanda diagnosticul boala graves basedowam luat tratament 5 ani si 2 ani pauza iar acum ma simt din nou rau ma strange de gat ma sufoca a aparut si gusa .Analize tsh este 0,128 iar ft4 este normaliar anti tpo 130 .ce este de facut?va multumesc
2017-03-22 09:54:40
DR. BACIU IONELA FLORINA