Electroencefalografie (EEG)

Prețuri Electroencefalograma (EEG))

Metoda unică de înregistrare directă și în timp real, electroencefalograma (EEG) este o reprezentare grafică a dinamicii sincronizărilor evenimentelor neuronale distribuite pe o eșantionare spațială largă distribuită pe toată suprafața creierului, în scopul evaluării funcționării și eficienței conectivității neuronale în zone disparate, pe baza impulsurilor electrice.

EEG se recomandă în simptomatologia tinitusului, a stărilor de leșin, a variațiilor de conștiență de severitate până la comă, tulburărilor metabolice (i.e. deficit de sodiu, insuficiență hepatică sau renală), traumatismelor cranio-cerebrale, pentru depistarea crizelor epileptice de toate tipurile (i.e. tonico-clinice, absente, parțiale, complexe/ simple), demenței, a suspiciunilor de tulburări cognitive, boala Creutzfeldt-Jacob, insomniilor, infecțiilor (i.e. encefalită) și a tumorilor cerebrale, dar și pentru emiterea diagnosticului de moarte cerebrală.

Cu poziția posturală în decubit dorsal sau semi-șezândă pe scaun, EEG se realizează pacienților aflați în stare de veghe (cu ochii închiși) sau în prezența stimulilor psiho-acustici și luminosi, cu plasarea la nivelul scalpului a electrozilor cuplați la un encefalograf. Poate fi efectuată ambulatoriu (i.e. EEG de suprafața) sau în regim de spitalizare continuă (i.e. EEG de profunzime), intervalul de timp procedural fiind estimat la 45-90min (pregătirea pacientului fiind inclusă). Abaterile grafice de la traseul considerat fiziologic normal sunt asociate cu leziuni ale creierului sau zone iritate patologic. Rezultatul este interpretat de medicul neurolog care și recomandă conduita terapeutică ulterioară.

Programează-te la unul dintre medicii noștri

Reseteaza Nu au fost gasite rezultate in db