Skip to main content

Dermato-venerologie

Specialitate medicală, dermatologia se ocupă cu studiul, cercetarea, diagnosticul, tratarea și prevenirea bolilor de piele, păr, unghii, cavitate orală și organe genitale. Include tratamente ale tulburărilor cutanate legate de imunitate (lupus, pemfigoid bulos, pemphigus vulgaris), tratamentele neoplasmelor de piele sau ale altor dermatoze, dar și tratamentul negilor sau tratemente ale tulburărilor ereditare ale pielii. De asemenea, condițiile cosmetice și de îmbătrânire a pielii, grăsimilor, părului, unghiilor și membranelor orale și genitale sunt toate aspecte ale dermatologiei. Afecțiunile dobândite prin transmitere pe cale sexuală (BTS) sunt studiate de Venorologie împreună cu Dermatologia.

Medicii dermatologi pot fi implicați în tratamente medicale sau chirurgicale, în testarea alergiilor, în terapii sistemice (utilizand antibiotice, imunomodulatoare sau produse injectabile) sau terapii topice, dar pot și efectua o serie de proceduri dintre care multe sunt cosmetice (injecții de umplutură cosmetică, îndepărtarea sau transplantul de păr, tratamentul intralezionar, terapia cu laser, terapia fotodinamică, fototerapia, îndepărtarea tatuajelor, liposucția tumescentă, radioterapia și chirurgia vitiligo).

Literalmente, dermatologia se ocupă cu studiul pielii, aceasta fiind cel mai mare organ al corpului, iar avantajul vizibilității se transpune în avantajul examinării vizuale directe.

Programează-te la unul dintre medicii noștri

Reseteaza
DR. CAVAROPOL LILIANA

Dermato-venerologie
DR. PRIE BEATRICE ELENA

Dermato-venerologie
DR. JACOTĂ CĂTĂLINA

Dermato-venerologie
DR. FILIP MARIAN

Dermato-Venerologie
Close Menu