Chirurgie oncologică

Reconstrucția anatomică și fiziologică a structurilor umane afectate congenital, patologic sau conjunctural, cu îmbunătățirea funcțională a părților organismului uman constituie fundamentul chirurgiei plastice, estetice și reparatorie (reconstructivă). Derivată din chirurgie ca ramură a medicinei, are în componenta sa chirurgia plastică estetică/cosmetică (etapa inițială, dezvoltată exclusiv pentru îmbunătățirea aspectului fizic fără existența unei deformări grave sau deficient fizic), ulterior, pe măsura avansarii științei medicale dezvoltându-se și latura reparatorie, reconstructiv-funcțională pentru zonele desfigurate sau afectate ale corpului, survenite în urma unui defect congenital sau a unei traume (i.e. chirurgia plastică reconstructivă).

În chirurgia plastică estetică/cosmetică, gama variată de proceduri medicale (chirurgicale sau non-chirurgicale) este generată de zonele corpului pe care le accesează, obiectivul urmărit unificând aspecte de simetrie, proporționalitate, îmbunătațire fizică a pacientului. Neavând la bază o patologie reală, intervențiile dezvoltă un caracter opțional, conjunctural. În această categorie sunt incluse procedurile pentru redimensionare sâni (augmentarea, protezarea prin ridicare sau diminuarea acestora - ginecomastie în cazul barbaților), reconturare facială (rinoplastie, procedurile pentru îmbunătățirea bărbiei și obrajilor), revitalizare/rejuvenare facială (lifting-ul facial, al pleoapei - blefaropplastia, gâtului și ochilor), reconturare corp (abdominoplastie, liposucție, vaginoplastia), revitalizare piele (botox, tratamente filler, tratamente laser, peeling-uri).

Chirurgia plastică reparatorie, include chirurgia cranio-facială, chirurgia reparatorie a sânului, chirurgia mâinii, chirurgia de reparare a arsurilor, chirurgia de revizuire a cicatricilor, micro-chirurgia. Trendul asociat acestei noi ramuri a medicinei este de a îmbunătăți medicina regenerativă și ingineria tisulară, beneficiile fiind asigurate pacienților afectați de trauma corporală, desfigurare și disfuncționalitate congenitală, amputații oncologice.

Programează-te la unul dintre medicii noștri

Reseteaza Nu au fost gasite rezultate in db