Montare camere citostatice si catetere long life dializa

Planul terapeutic asociat pacienților neoplazici presupune terapii și administrarea de medicamente cu conținut toxic ridicat ce necesită metabolizare rapidă la nivelul organismului, cu evitarea sau diminuarea pe cât posibil a efectelor secundare generate de acestea (i.e. greață, vomă, dureri de cap, amețeli, slăbiciune). Dozarea, frecvența/periodicitatea administrării substanțelor chimice, eficiența și eficacitatea terapiilor impun și sunt determinate de câile de administrare a schemelor de tratament.

Administrarea intravenoasă (iv) permite intrarea rapidă în organism și transportul la nivelul întregului corp prin intermediul fluxului sangvin a substanțelor medicamentoase. Numărul puncțiilor venoase și disconfortului generat pot fi substituite sau eliminate aproape în totalitate prin utilizarea camerelor citostatice și a cateterelor.

Implantate subcutanat printr-o procedură minim-invazivă (2 cm), sub anestezie locală, pe parcursul unui interval de timp de max 20 minute, în proximitate și cu acces la venele principale (i.e. de obicei vena jugulară sau vena subclavie), camerele citostatice sunt constituite dintr-un rezervor - port cu membrană siliconată, de mici dimensiuni, confețtionat din titan și un tub fin denumit cateter. Sunt poziționate de către medicul specialist și utilizate în maxim 24-48 ore de la montaj. Reprezintă soluția cea mai viabilă în parcurgerea unui plan chimioterapeutic, cu discomfort minim și eficacitate maximă, permițând dozarea medicamentelor în flux continuu sau intermitent atât în regim ambulatoriu, cât și spitalizare continuă, pe o perioadă îndelungată, cu evitarea sclerozării/distrugerii venelor sau deteriorarii țesuturilor învecinate, respectiv eliminarea riscului de infecții și/ sau tromboze venoase.

Dispozitivul este estetic, permite expunerea la apă și nu limitează activitățile pacientului (i.e. excepție cele ce solicită zona de montaj).

Programează-te la unul dintre medicii noștri

Reseteaza Nu au fost gasite rezultate in db