Skip to main content

Alergologie NORD - consultații și investigații alergologice

În clinicile și spitalele private Nord oferim servicii medicale în domeniul alergologiei. Specializarea în alergologie se concentrează pe diagnosticarea, tratarea și gestionarea alergiilor de sezon sau permanente și a bolilor asociate sistemului imunitar. Echipa Nord de alergologi experimentați folosește tehnologii și tratamente moderne pentru a asigura confortul și sănătatea pacienților.

Servicii, investigații și teste alergologice oferite

În locațiile Nord se regăsesc o gamă largă de servicii medicale în domeniul alergologiei precum:


● Consultații, controale și consultanță alergologică completă: evaluări inițiale și monitorizări continue pentru a înțelege și a gestiona eficient alergiile, indiferent de natura acestora.

● Teste alergologice: teste cutanate și analize de sânge pentru a identifica și diagnostica corect alergiile alimentare, respiratorii și de contact.

● Tratamentul alergiilor: planuri de tratament personalizate, inclusiv imunoterapie și medicație specifică, în funcție de fiecare patologie.

● Sfaturi pentru prevenție: personalul medical va oferi informații și sfaturi despre cum se pot evita alergenii, precum și despre gestionarea zilnică a simptomelor asociate.


Informații importante despre alergii

Alergologia se ocupă de studiul, diagnosticul și tratamentul alergiilor, patologii considerate răspunsuri ale sistemului imunitar la substanțele cunoscute sub denumirea de alergeni. Cele mai frecvente alergii sunt cele alimentare, respiratorii și cutanate, alergenii găsindu-se, de regulă, în:


● anumite alimente,

● aer (polen, poluanți atmosferici, mucegaiuri),

● obiectele de zi cu zi (așternuturi, obiecte metalice),

● medicamente,

● veninul anumitor insecte și animalele domestice (câini, pisici, cai).
Pentru majoritatea oamenilor, aceste substanțe sunt inofensive, dar anumite persoane au o reacție supărătoare atunci când sunt expuse la ele - în unele cazuri viața poate fi pusă în pericol, așa cum se întâmplă în cazul anafilaxiei (i.e. socul anafilactic).

Principalele afecțiuni alergologice

Afecțiunile tratate sub această specialitate medicală sunt multiple, dar putem aminti cele mai frecvente dintre ele:
● rinita alergică (febra fânului),

● anafilaxia,

● angioedemul și angioedemul ereditar (umflături rapide sub piele),

● astmul,

● eczema atopică,

● alergiile la latex/cauciuc,

● polipoză nazală (creșteri moi, necanceroase, situate în pasajul nazal),

● urticaria (erupții pe piele),

● alergiile multiple (determinate de existența mai multor alergii cumulate).
Pentru o gestionare eficientă a acestora se recomandă să avem în vedere două aspecte esețiale – evitarea declanșatorilor de alergeni (pentru a reduce șansele unei reacții alergice) și folosirea corectă a tratamentului obținut în urma recomandării medicale.

Alergologie NORD - programează-te la unul dintre medicii noștri

Reseteaza
Close Menu